sim-game stable -- virtuaalitalli

Marksman Sporthorses

"Ask me to show you poetry in motion and I will show you a horse."Oldfinion Presentico

KV-I, KRJ-III
ruunikko ori, 168 cm, oldenburg
syntynyt 06.09.2017, Suomessa
kasvattajana Oldfinion
omistaja Meiju K. VRL-12530

VH17-013-0106
Ikääntyy satunnaisesti, nyt 12-vuotias.

Kisaa kouluratsastusta Intermediate II -tasolla (porrastetut, 10/9)

Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-III palkinnolla, 81,25 p.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 4v KV-I-palkinnolla, 47p.
Luokkavoittaja I & Paras puoliverinen

Noki saapui minulle kuin yllättäin, ilman suurta suunnittelua tai muutenkaan harkitsemista. Olin ottanut maakuntamatkailun viikonlopun tavoitteeksi ja päädyin käväisemään Oldfinionissa, jakamassa kuulumisia, sekä katsomassa komeita oldenburgeja. Yersinio mainitsi yhdestä kauniista orista, joka oli hieman jäänyt ulkopuolelle hänen kasvatussuunnitelmista. Päädyin katselemaan tuota ruunikkoa ja hänen työskentelyään, katsoen silmät sydäminä kun ori kokosi takapään allensa ja osoitti jälleen miltä hienon ja vaivattoman kouluhevosen liikehdintä näyttä. Niinhän se sitten oli, ihastuin ja pian keskustelimmekin jo siitä, miten järjestettäisiin kuljetus Marksmaniin.

Ryhdikäs ja pitkäkaulainen ori on jokseenkin erilainen ori, tämä nimittäin haluaa tasan tarkkaan sen oman lauman, tai edes kaverin. Huvittavintahan tässä tekee sen, että Noki on alusta pitäen tarhattu toisen orin kanssa, eikä minkäänlaisia rähinöitä tule. Itse asiassa pojat yleensä kyhjöttävät kylki kyljessä, leikkivät ja riekkuvat, mutta eivät koskaan saavu tarhasta mitenkään nirhattuina. Vaikka herra laumansa tarvitsee, ei hän silti turhia huutele, vaikka joutuukin yksinään. Kunhan vapaa-aikana on vieressä joku, kenen kanssa nuuhkia ja nyhjätä. Yleisesti ottaenkin, hän on rauhallinen, melkein ruunamainen. Kiltti, aloittelijoidenkin käsiin uskottava ori on selkeästi jonkin asteinen kasvatuksen huippu. Ja minä sain sen talliini, ei paha!

Sukutaulu

i. Oldfinion Tabasco
old, rt, 170 cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KV-I, KRJ-II, KVJ A
ii. Oldfinion v. Tico
old, rt, 170 cm
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-I, YLA1
iii. Von Freutico
VIR MVA Ch, VSN Nch, KTK-II, KRJ-I, YLA1
iie. Rebelle
VIR MVA Ch, VSN Nch, KTK-III, KRJ-I
ie. Oldfinion Dancia
old, rn, 165 cm
VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-III, KRJ-I
iei. Tonistaro
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-II, YLA3
iee. Dorothy
VIR MVA Ch, VSN Nch, KTK-III, KRJ-I, YLA3
e. Thirteen Weddin Present
SAnha, rn, 168 cm
VIR MVA ch., KTK-II, KV-II
ei. Thirteen Whimsy
SAnha, rn, 171 cm
Ch, KTK-II
eii. North by Northwest
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I, VPVL-I
eie. Serendipity
Ch, KTK-III
ee. Thirteen Godiva
SAnha, rn, 169 cm
Ch, KTK-II, KRJ-I
eei. Ghirardelli
VSN Ch, KTK-II, KRJ-I
eee. Doris Day
VSN Ch, KTK-II

KRJ Champions 2017 - Kisataan KRJ Young Champion-tittelistä yersinion kanssa

Vuosittainen KRJ Champions starttasi tuttuun tapaan syyskuussa ja kuten edellisenäkin vuonna, se järjestettiin Fiktion tiloissa. Oldfinion Dressagesta tapahtumaan lähdettiin varsin kasvattipainotteisella kokoonpanolla. Oikeastaan ainoastaan poniluokkaan osallistunut Caparice LAC oli ainut ei oma kasvatti.

Presentico osallistui KRJ Young Champions luokkaan, jota varten siis kyhättiin ihan oma KV-tilaisuuskin pystyyn. Ensimmäisen päivän rata oli K.N. Special. Lyhyen radan ohjelma joita en kyllä hirveästi näiden nuorten kanssa suosi, mutta onneksi rata on sen verran simppeli vielä, että uskaltaa lähteä kokeilemaan. Presenticolla oli radalla paljon vaikeuksia. Lyhyen radan siitymiset tulivat sille hieman nopeasti ja tahti kärsi läpi radan. Prosentit silti 60,588 % ja sija 74. 12 ratsukkoa karsiutui pois ensimmäisen päivän aikana.

Toisena päivänä ratsastettiin Helppo B:2 ja Presentico paransi suoritustaan edelliseen päivään verrattuna reilusti. Ori oli energinen eikä tahtirikkoja juuri tullut. Prosentteja saatiin 66,111 % ja sijoitus oli 34. Toisena päivänä peräti 25 ratsukkoa karsiutui kisasta pois.

Kolmantena päivänä ratsastettiin Helppo A:2 ja Presentico ei aivan ylettänyt edellisen päivän suoritukseen. Nuorukaisessa alkoi hieman väsymys painamaan ja tahtirikot palasivat näyttämään osuutensa radassa. Prosentteja saatiin 64,545 % ja sijoitus 28. Kun 25 ratsukkoa karsiutui pois, jouduimme toteamaan, että Presentico ei kohtuullisella suorituksellaan ollut näiden hevosten joukossa. Näin ollen neljäs päivä ja kamppailu Young Champion tittelistä jää meidän osaltaan valitettavasti tähän.