etusivu -- hevoset -- toimina -- yhteystiedot
virallinen nimi Kersti rotu, sukupuoli FWB, tamma
syntymäaika 12.12.2009, ikä väri ja merkit ruunikko
säkäkorkeus 160cm omistaja Meiju K. vrl-12530
rekisterinumero VH13-031-0121 kasvattaja
koulutus HeA, 100 cm saavutukset -

Luonnekuvaus

Jokainen ratsastustalli tarvitsee sen yhden hevosen joka on hieman isompi kooltaan, mutta jonka selkään uskaltaa laittaa kenet tahansa. Meidän tallilla tämä kyseinen hevonen on Kersti. Puoliveriseksi tämä tamma on pieni, mutta sydän hällä on sitäkin suurempi ja aamutallia tehtäessä hän on se, joka hörisee ja on aivan täpinöissään siitä, että joku ihminen vihdoinkin ilmaantui talliin.

Hoitaessa Kersti tyytyy seisomaan paikallaan, korvat hörössä ja ihan vain odottaen että lupa on siirtyä johonkin suuntaan. Välttämättä häntä ei tarvitse sitoa karsinassa kiinni, mutta siinäkin tapauksessa kun pienen tytön pitää pujottaa hänelle riimu päähän niin tämä neiti laskee päänsä ja hörähtää, odottaen erittäin rauhallisesti että lapsi saa riimun korvien yli ja kiinni. Harjauksesta hän nauttii ja yleensä hän seisookin pää matalalla, alahuuli hieman lörpsyen ja korvat sivuille sojottaen. Kaviot nousevat nätisti, eikä hän ikinä minkäänlaisia kohtauksiakaan saa, enemmänkin vain itse pitää kavionsa ilmassa ja onpahan hänen kanssaan kokeiltu se, että luottaako tamma tarpeeksi ihmiseen seistäkseen vain kahdella jalalla. Kyllä, hän luottaa.

Lastaukset, kengitykset ja eläinlääkärikäynnit onnistuvat aivan Kerstimäisen helposti, tamman seistessä joko paikallaan tai esittäen askellajejaan ihmisen toiveen mukaan. Rokotukset, lääkitykset ja madotukset onnistuvat ilman taistelua, vaikka tamma ei todellakaan tykkää matolääkkeen antamisesta. Hieroessakin tamma seisoo rauhallisesti paikallaan ja ainoa tapa millä tämä mahdollisesti ilmaisee epämukavuuden on painon vaihtelu, sekä pienoinen luimiminen. Kipeänä tamma ei ole muuta kuin apea, onnistuen siltikin hörähtämään jonkun tullessa paikalle.

Ratsastaessa, kuten yllä jo mainittiin, on hän oikein oiva ja mukava. Hän ei paina kädelle ja kuuntelee ratsastajan apuja tarkasti, vaikkakin pienten lasten kanssa saattaa hieman kestää että hän alkaa tosissaan tehdä töitä ja näin ollen ei hän myöskään stressaannu ristiriitaisista avuista aloittelijoiden kanssa. Häneltä onnistuu niin koulukiemurat kuin esteradat, työskennellen molemmissa erittäin tarkasti ja reippaasti, yrittäen aina parhaansa. Kun tammalta ruvetaan pyytämään enemmän, saa hänestä irti vaikka minkälaista liikettä ja ponnistusta ja näin ollen tämä hevonen on suosiossa myöskin taitavampien ratsastajien parissa, varsinkin jos kyseessä on ensimmäisten esteiden hyppääminen tai jonkin uuden ja pelottavan kokeileminen.

Erikoisemmat tapahtumat tai ratsastusreitit eivät myöskään tuota ongelmaa. Tamma on maastolenkeillä mieluusti ensimmäisenä, mutta vaikka hän olisikin jonon hännillä ja jäisikin hieman taakse, ei hän rupea hermostumaan. Hän onkin erittäin varmajalkainen mitä tulee maastoiluun. Kisoissa oleminen ei ole mitenkään erilaista tälle neidille, tamma on kuin itse tyyneys, vaikkin suoritukseen tulee aina sellainen pieni lisä kun tämä pikkuruinen puoliverinen tahtoo näyttää kaikille, että hän kyllä osaa ja mielellään piekseekin kaikki jos hänelle se suodaan. Kunniakierroksella tamma paahtaa menemään kaula kaarella ja häntä korkealla, näyttäen enemmän kuin tyytyväiseltä ja ylpeältä.

   

Sukutaulu

i. Coronel ii. Corello
ie. Melani
e. Kärstin ei. Mortimer
ee. Karina

Jälkeläiset

t. Kaunolan Darcy s. 27.01.13 (i. Insomnia) om. Meiju K.
o/t. varsa 2 s. 00.00.00 (i/e. isä/emä) om. omistaja

Kilpailukalenteri

päivämäärä kutsu luokka sijoitus
00.00.00 kutsu heö 00/00

Päiväkirja

00.00.0000

trololo

Varusteet

©: ulkoasu: Meiju K. 2013, taustakuva: bgp, kuva:
tämä on virtuaalitalli.

hevosen kuvat: Benny de Ruiter, link, Thank you.
varusteet: Equestrian PRO, link
tämä on virtuaalihevonen.