Circadia
Circadia


Rajattoman Joonatan

VRL-02751, Suomen Hippos/Eero Perttunen
 
Virallinen nimi Rajattoman Joonatan, "Joona"
Syntymäaika 1.11.2011, reaali-ikääntyminen
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, ori
Säkäkorkeus, väri rautias, 154 cm
Omistaja Circadia - Meiju K., VRL-12530
Kasvattaja Riella, Rajaton
Koulutustaso Vaativa B, KRJ-porrastetut 7/6 - 90 cm
Rekisterinumero VH13-018-0602
Meriitit SV-II, KTK-I

VSR:n ikäryhmäkilpailussa 15.11.2013 Joona sai ensimmäisen palkinnon 4-vuotiaiden osakilpailussa pistein 3+10+10=23!

VSR:n suomenhevosvarsojen arviointitilaisuudessa 15.01.2014 Joona sai SV-II palkinnon 4-vuotiaiden ryhmässä, pistein 8 + 5 + 15 + 5,7 + 7 (71.273%) + 18 = 58,7!

Kantakirjattiin I-palkinnolle pistein 20 + 20 + 20 + 20 = 80p.

Joonatan on hevonen, jonka ostaminen oli aivan selkeä riskipäätös. Ei ollut mitään takeita siitä, tasaisiko isän luonne emän tuittupäisyyttä ja näin ollen mahdollisuudet täystuhoriiviöön olivat korviahuumaavat. Onneksi kuitenkin Joona on osoittanut minun epäluuloni ja kamalimmat kauhukuvat aivan toiseksi. Toki, ori tykkää kovin maistella kaikkea mikä vähänkään liikkuu, mutta toisaalta hän on ottanut ratsukoulutuksen vastaan erittäin tyynesti ja voin jopa povata hänestä vaikka minkälaista nuorta taituria!

Hoitaessa on pidettävä kaikki irtonainen visusti piilossa, tai jossain kiinni, sillä muuten tämä ori aivan takuuvarmasti maistelee tavaraa erittäin perinpohjaisesti. Erittäin monet juoksutuspiiskat, hanskat sekä kypärät ovat saaneet kauniita koristeita tältä raudikolta, ihan vain inhimillisen virheen vuoksi. Taluttaessakin saa olla tarkkana, ettei herra pian taluta itseään. Ei sinänsä, että siitä mitään haittaa olisi, sillä ori on opetettu erittäin perusteellisesti maastakäsittelyyn - tästä myöskin todisteena muutamat sijoitukset handler-luokista WRJ:ssä! - eikä hänen kanssaan tarvitse niin ikään huolehtia siitä, että hän katoaisi kauimpaan ilmansuuntaan. Vaikka pusikossa rasahtaa, on Joonan ensimmäinen reaktio yrittää syödä tämä rahina, eikä sillä ole niin väliä onko se lehti, risu vai postilaatikko. Olemme korvanneet naapureille muutamat postilaatikot.

Valjastukset ja loimitukset onnistuvat ilman suurta show’ta, mitä nyt välillä joutuukin orin sitomaan kiinni kun hän alkaa pyörimään yrittäessään mutustella loimeaan. Eläinlääkäri otetaan vastaan pusuin, kun taas kengittäjälle yritetään näyttää hapanta naamaa ja ehkä myös hieman puraista takalistosta, mutta pikainen rapsutus ja pehmeät sanat saavat hänet jälleen rauhoittumaan. Hierojan kanssa ensimmäisellä kerralla kävi niin, että Joona yksinkertaisesti sai jonkinasteisen paskahalvauksen oman jalkansa näkemisestä ja näin ollen hän hetken oli varuillaan aina kun joku tuli vähän voimakkaammin lääppimään. Onneksi tästä tosin on päästy jo!

Ratsun taipaleen ori on aloittanut erittäin mallikkaasti ja onkin osoittanut erittäin hyvää motivaatiota työntekoon. Onneksi emän kengurupiirteet ovat jääneet tältä orilta pois ja sen takia hänen kanssaan on vältytty suurimmilta mahalaskuilta. Vääntely ja kääntely tuntuvat olevan se tämän orin juttu ja kouluhevosella se on varsin mainio piirre! Herkkä ja kuuliainen, orista löytyy kyllä sitä virtaa askellajin nopeuttamiseen, mutta välillä jarrut saattavat olla hukassa. Liian kova käsi vain pahentaa piirrettä, mutta kunhan muistaa istua alas satulaan rauhoittuu tämä meidän Joona ja ymmärtää, mitä pidättävä tunne suupielissä tarkoittaa.

λ Sukuselvitys

i. Kantolan Encore
sh, 156 cm
ii. Tuikkeen Granaatti
sh, vrt153 cm
YLA2
iii. LNA Eemeli
KTK-II, KRJ-I, YLA1
iie. Tulimäen Tulisielu
KTK-III
ie. Hämypuron Hyrrä
sh, rn 153 cm
KTK-II
iei. Hämypuron Pikkuviha
YLA2, SLA-II
iee. Nuhrun Alkemisti
YLA2
e. Viehättävän Joanna
sh, rt 150 cm
ei. Viehättävän Viivakoodi
sh, 157 cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2
eii. Kotikunnan Viljo
KRJ-II, YLA3, SLA-II
eie. Ristin Sydämetön
Ch, KTK-III, KRJ-I, YLA2, SLA-II
ee. Pikantin Josiina
sph, rt 156 cm
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-I, YLA2, SLA-II
eei. Hämypuron Joonatan
 
eee. Hannan Lilja
ERJ-I, KRJ-II, YLA1

λ Jälkeläiset

sh-t. Mustasuon Iiris (e. Runon Henrika), om.VRL-03669

λ Sijoitukset

22.11.2016, VSN, Ionic - RCH

25.04.2013, WRJ, kutsu, halter -- 3/28
26.04.2013, WRJ, kutsu, halter -- 5/28
27.04.2013, WRJ, kutsu, halter -- 2/28

19.02.2014, KRJ, kutsu, HeC -- 4/40
23.02.2014, KRJ, kutsu, HeC -- 2/40
27.02.2014, KRJ, kutsu, HeC -- 5/40
31.03.2014, VSR-cup, kutsu, HeC -- 1/25

31.03.2014, VSR-cup, kutsu, 60 cm -- 3/12

λ Päiväkirja

05.05.2015, Meijun turina

Luvattomasti aikaa pääsi vierähtämään, kun tämä mokoma meni reväyttämään selkänsä! Vuosi sitä on tässä paranneltu ja lupaava Joonanikin on joutunut kovin vähälle käytölle. Oria on kuitenkin reenanneet kaikki tuttuni ja herralta alkaa luonnistumaan jo vaativan B:n liikkeetkin! Olen niin ylpyä tästä liinakostani ja kun nyt itse pääsen takaisin tämän harrastamisen makuun, alkaa meilläkin oikein kunnon työnteko.

Lokakuun 2013 ratsutuksen yhteenveto, Melle/Dremdet

Ensimmäinen kuukausi onkin lähtenyt tämän sympaattisen orimuksen kanssa hienosti liikkeelle ! Joona on edistynyt loistavasti monessakin asiassa; alkuun selkään nousu teki tiukkaa, sillä Joona pyöri ja hyöri levottomana, mutta maltilla ja kärsivällisyydellä olemme saaneet sen seisomaan visusti paikoillaan. Palataan nyt kuitenkin sinne ensimmäisille viikoille, aloitettiin Joonan kanssa työskenteleminen lähes nollasta, kipusin selkään ja katsottiin miten ori reagoi ratsastajaan ja sen painoon, Joona ei ollut asiasta moksiskaan ! Ensimmäinen viikko hiottiin siis aivan alkeisjuttuja; selkään nouseminen, ratsastajan painoon suhtautuminen ja pidätteiden sekä ratsastajan pohkeen merkitys hevoselle. Joona edistyi huimaa vauhtia, eikä näiden asioiden sisäistämisessä ollut probleemia.

Toisella viikolla otettiin ratsastajan kanssa käynti+ravi, tietenkin avustajan kanssa sekä ilman Joonan positiivisen asenteen ansiosta, Ori onkin varsin vauhdikas ratsastettava, eivätkä pidätteet aina meinanneet muistua mieleen.. Loppu kuukaudesta pääsimme jo siihen pisteeseen, että käynnissä ympyrät, voltit ja pidätteet sekä raviin siirtymät onnistuivat loistavasti ! Joona on sisäistänyt minut kyytiinsä todella hienosti, sen positiivinen ja innokas asenne työntekoa kohtaan auttaa huomattavasti sen edistymisessä.


Tämä on virtuaalihevonen. Tämä on virtuaalitalli.
Ulkoasu © Melina